KEZELÉSEK

relaxációs masszázs

STRESSZOLDÓ - RELAXÁCIÓS MASSZÁZS

Ha az egésznapod egy állandó rohanás, egyfolytában csörög a telefon vagy az íróasztalod fogja vagy.Akkor ezt neked találtam ki. Foglalkozz magaddal, hogy mindig csúcsformában légy. Ehhez elengedhetetlen, hogy testileg és lelkileg is jól érezd magad.

Ezt a masszázst nyugodt, lassú mozgás jellemezi. Nem használok erős ingerfogásokat, ami kibillentene a pihenésből. Kifejezett célom, hogy a felgyülemlett stresszre és a napi problémákra megoldást kínáljak. Ez egy pihentető kezelés.

FRISSÍTŐ - SPORT MASSZÁZS

Fájó hát, beállt derék, vállfájdalom? Ismerősek ezek a tünetek? A felfokozott élethelyzetek, stresszes környezet az aktív sportolás és a fizikai munka bizony tartósan károsíthatják az izmokat, szöveteket. Gyengíthetik az egészségi állapotunkat. 

Ezt célszerű megelőzni, kezelni. Azoknak a vendégeimnek ajánlom, nevével ellentétében nem csak sportolóknak akik igénylik az átgyúrósabb, erőteljesebb fogásokkal dolgozó, komplexebb kezelést.

Sportmasszázs

Mi az a komplexebb kezelés?

Komplex kezelés keretein belül kombinálom a különböző terápiás módszereket: Fascia penge, Köpöly, FDM, Flossing szalag, Hiszen nincsen egy csodatévő terápia, hanem mindezek kombinációjával érjük el a kellő eredményt a kezelés végére.

Már havi 1 masszázs elegendő ahhoz, hogy kipihentebb, Összeszedettebb és hatékonyabb legyél  a mindennapi életben.

Stúdiómban a zuhanyzási lehetőség biztosított. Így akár munkából jössz vagy éppen munkába mész vagy csak kényelmesebben érzed magad, van rá lehetőséged. 

Szolgáltatásaim nem minősülnek gyógyító tevékenységnek. Nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, diagnózis felállítását és az orvosi kezelést. Az egészség megőrzését és a közérzet javítás szolgálják.

ALKALMAZOTT TECHNIKÁK

FASCIA PENGE

Fascia Penge használata jelentősen megkönnyíti a munkám, alkalmazható hölgyek és férfiak esetében is. Célja, hogy a fascia összetapadását megelőzze és a kialakult adhéziókat megszüntesse. 

Mindig a megfelelő eszközt választom ki, amivel az adott testrész legjobban kezelhető. Enyhe nyomással, lassú mély mozdulatokkal lazítom a kötőszövetet. Sérülés körül gyakran megváltozik a kötőszövet állaga (duzzanat) amely így védi a mozgatástól és a további sérülésektől. 

Emiatt vérkeringés megváltozik, csökken a tápanyag és oxigén ellátás és a salakanyagok kiürülése is. A fascia kések segítségével könnyen javíthatók a szöveti funkciók, felkészítve a mélyszöveti masszázsra.

KÖPÖLYÖZÉS

Egy általam gyakran alkalmazott technika, amely vákuum képzésével mobilizálja a kötőszöveti rétegeket. A nemkívánatos adhéziókat, összetapadásokat feloldja. Illetve nagyon jó keringésfokozó módszer. 

Kezeléseimben használom statikusan felhelyezve, illetve mobilizációs eszközként. Használatának során a szöveti rétégek a vákuum hatására távolodnak, elcsúsznak egymáson, így megszüntethetőek a letapadások. Hatékonyan megindul a vér és nyirokkeringés, nő a sejtek oxigénellátása és anyagcseréje.

 Mint minden masszázs kezelés után, itt is fontos a bőséges folyadék bevitel a kezelés után, hogy segítse az anyagcsere folyamatokat. 

köpölyözés kezelés
Sportmasszázs

FDM

 Mi is az FDM?

FDM szó jelentése Fascia Disztorziós Modell. A fascia az a kötőszövetes lemez, amely beborítja az egész testünket.  A disztorzió a kötőszövetnek a beszűkülése, elcsavarodása, a diszfunkció pedig ennek a rossz működése. Modell, gondolkodási modell az FDM terápia jellegzetessége.

Az FDM jelen pillanatban elismerten a legsikeresebb manuálterápiás fájdalomcsillapító módszer. A testbeszéden keresztül felismerem mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjak nyújtani neked. Elsősorban izom- és ízületi bántalakra alkalmazom az FDM-et.

 Lényegében te megmutatod hol és hogyan fáj, én meg ott és úgy kezelem ahogy kell. Ez egy fájdalmas, de hatásos módszer.

Milyen esetekben alkalmazom ezt a fascia terápiát?

  • Vonal mentén ég, húz, mintha késsel vágnák
  • Pontban szúr 
  • Ízületben belül fáj, feszít
  • Zsibbad bizsereg.

 

FLOSSING

A flossing egy kompressziós technika, Izombántalmak és ízületi fájdalmak gyors és hatékony kezelési módja. Elősegíti a regenerációt, használható akut sérülésnél vagy sérülés utáni rehabilitációként is. Használata során a sérült izmokat, ízületeket betekerjük ezzel a rugalmas gumiszalaggal majd aktív vagy passzív gyakorlatokkal mobilizáljuk. Elősegítve a regenerációt

Sérülés hatására könnyen kialakulhat egy rossz tartás, amivel a kliens próbálja a fájdalmat elkerülni (pl biceg) a beszűkült mozgástartomány miatt létrejöhetnek izom és ízületi beszűkülések. A végtagot a fellépő fájdalom miatt, nem is tudná mozgatni, ezért jó megoldás a floss szalag. Használata közben az izmokra és ízületekre nem hárul akkora teher, így könnyedén kivitelezhetőek vele a gyakorlatok.

A rehabilitáció minél korábbi szakaszában érdemes elkezdeni mozgatni a sérült testrészt annál könnyebben elősegíthető a gyógyulás.

flossing szalag

SEGÍTHETEK ? SEGÍTEK !

Kérésed, kérdésed lenne ? Bátran lépj kapcsolatba velem ! Írd le a problémád, megoldjuk !

KAPCSOLAT

+3670 319 7273

info@getfine.hu

1118 Budapest, Villányi út 18.